Nevladina organizacija Green Home je nedavno potpisala šest ugovora o bespovratnim sredstvima sa crnogorskim organizacijama civilnog društva u okviru projekta “Jačanje kapaciteta za bolju životnu sredinu u Crnoj Gori” koji  realizuje u saradnji sa Centrom za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore, Sjevernom Zemljom iz Berana, Društvom mladih ekologa Nikšić i Zelenom akcijom iz Hrvatske.

Organizacije civilnog društva u Crnoj Gori su bile pozvane da učestvuju na konkursu putem poziva za dostavljanje prijedloga projekata koji je objavljen 1.februara 2017.godine. Rok za podnošenje prijava je bio 1.mart 2017.godine. Evaluacioni odbor je zatim bio nadležan za ocjenjivanje predloga projekata i nakon temeljnog evaluacionog postupka izabrano je šest projekata za finansiranje u ukupnom iznosu od 30,000€. Projekti će se realizovati najkasnije do aprila 2018. godine.

Cilj ovog konkursa je povećanje znanja i kapaciteta organizacija civilnog društva (OCD) za aktivnije ucešće u procesu EU integracija za poglavlje 27 – životna sredina i klimatske promjene kao i za uspješnu realizaciju kampanja javnog zastupanja i zagovaranja u oblasti životne sredine.

Korisnici bespovratnih sredstava u okviru ovog programa su sljedeće organizacije civilnog društva:

  • Biciklo.me za realizaciju projekta “Biciklo je zakon!”
  • Mogul za realizaciju projekta “Valdanos – simbol Ulcinja”
  • Udruženje ljubitelja Gorice i prirode za realizaciju projekta  “Endemske i reliktne biljne vrste park šume Gorica”
  • Da zaživi selo za realizaciju projekta “Bolji život za Opštinu Pljevlja“
  • Centar za ekonomske i  IT analize za relaizaciju projekta “Eco Genius“
  • Safra za realizaciju projekta “Youth Eco Logic“

Ovaj  program se realizuje kroz projekat “Jačanje kapaciteta za bolju životnu sredinu u Crnoj Gori” koji je finansiran od strane Evropske unije kroz program Instrument za civilno društvo 2014.

Više informacija na[email protected]

Share This

Podijelite članak

Podijelite ovaj članak sa vašim prijateljima!