NVO Green Home kao koordinator Koalicije nevladinih organizacija za praćenje pregovora u okviru pregovaračkog poglavlja 27 (Koalicija 27) organizovala je konferenciju pod nazivom “U susret otvaranju Poglavlja 27”. događaj koji je održan 19.06 2017. godine u multimedijalnoj sali Ministarstva održivog razvoja i turizma okupio je veliki broj predstavnika institucija, civilnog sektora, medjunarodnih institucija i medija.

Konferencija je imala za cilj da inicira diskusiju izmedju predstavnika institucija i civilnog sektora na temu procesa EU integracija u okviru pregovaračkog poglavlja 27 – životna sredina i klimatske promjene kao i da predstavi ključne nalaze Izvještaja iz sjenke za poglavlje 27 koji je uradila Koalicija 27, kao i preporuke iz analize energetskih i klimatskih politika uradjenih u prethodnom periodu.

U dijelu uvodnih izlaganja učesnicima su se obratili:

  • Ivana Vojinović, generalna direktorica Direktorata za životnu sredinu u ministarstvu održivog razvoja i turizma
  • Ana Stanišić Vrbica, Delegacija EU u Crnoj Gori
  • Mitar Đurović, Ministarstvo evropskih poslova, sekretar radne grupe za Poglavlje 27
  • Jelena Marojević Galić, sekretarka Koalicije 27 i predstavnik NVO Green Home

Konferencija je organizovana u okviru projekta Jačanje kapaciteta za bolju životnu sredinu u Crnoj Gori, koji NVO Green Home realizuje u partnerstvu sa Centrom za zaštitu i proučavanje ptica, Društvom mladih ekologa Nikšić, NVO Sjeverna zemlja i Zelena akcije/Friends of the Earth Croatia. Projekat je podržan od Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori kroz IPA 2014, Civil Society Facility program za Crnu Goru.

Više informacija na [email protected]

Share This

Podijelite članak

Podijelite ovaj članak sa vašim prijateljima!